AKCJA "PRĘDKOŚĆ"

AKCJA "PRĘDKOŚĆ"

We czwartek policjanci z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Powiatowej...
BEZPIECZNY PIESZY

BEZPIECZNY PIESZY

Policjanci z Wejherowa i Pucka rozpoczęli wspólne działania, mające na celu...
SPOTKANIE "WOLĘ WEJHEROWO"

SPOTKANIE "WOLĘ WEJHEROWO"

W minioną środę, w Sali Bankietowej Atlantic odbyło się tradycyjne...
MIEJSKI PLAN ADAPTACJI

MIEJSKI PLAN ADAPTACJI

Dążąc do wzmocnienia odporności miast na zmiany klimatu, pod koniec...
OBYWATELSKIE ZATRZYMANIE

OBYWATELSKIE ZATRZYMANIE

Rozpoznali złodzieja i zatrzymali go. Dwoje mieszkańców Wejherowa...
25
Sobota
Styczeń 2025
Loading...
Poprzedni Styczeń Następny
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
imieniny:
Miłosza, Pawła, Tatiany
Zgłoś wydarzenie Pokaż kalendarz
Strona główna » Nauka

GOTUJ Z VIPEM

2023-12-11 10:38:14

Po raz szósty w Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie odbył się konkurs kulinarny, w którym zaproszeni goście gotowali potrawy wspólnie z uczniami szkoły. W tym roku główną rolę w zmaganiach pełnił drób.

Do VI edycji konkursu "Gotuj z VIP-em" tradycyjnie zaproszony osoby znane ze swej działalności społecznej, samorządowej, artystycznej, kulturalnej, czy edukacyjnej. Jego specyfiką jest to, że startują w nim losowo dobrane pary, składające się z ucznia szkoły oraz któregoś z zaproszonych VIP-ów. Konkurs tradycyjnie odbywał się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.

Hasło przewodnie tegorocznej edycji konkursu brzmiało "Drób na świątecznym stole". Zadaniem par było wspólne przygotowanie, z wcześniej przygotowanych składników i półproduktów, potraw z drobiu.

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: szef Tomasz Jakubiak - Jakubiak Cooking (juror w MasterChef Junior), szef Philippe Abraham (właściciel restauracji Petit Paris w Sopocie), szef Sławomir Miotk – doradca kulinarny, szef Krystian Sosnowski (szef kuchni Hotel Skipper), Patryk Galewski (szef kuchni z projektu PaKa inne Garowanie). Na zakończenie, wszyscy uczestnicy konkursu, zostali nagrodzeni pamiątkowymi statuetkami i dyplomami.

Organizatorem konkursu był zespół gastronomiczny w składzie: Violetta Ginter, Sebastian Cichy, Zdzislawa Pocierznicka. Patronat nad konkursem objęło Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Drób na VI konkurs „Gotuj z VIP-em” dostarczyła firma Konkol Przetwórstwo Mięsa – Dariusz Konkol.

qrator

foto: Powiat Wejherowski



Przeczytaj również
Święty Mikołaj to nie tylko postać przynosząca prezenty dzieciom w dniu 6 grudnia. W tradycji polskiej głównie znany jest jako patron ubogich, a także uczonych. Na Pomorzu uznawany jest on także...

2024-12-03 08:30:59

Wyróżniający się działalnością artystyczną, sportową lub naukową uczniowie szkół ponadpodstawowych oraz studenci otrzymali Stypendia Starosty Wejherowskiego. Nagrody pieniężne mają zachęcić...

2024-11-14 11:02:25

W minionym tygodniu w Operze Bałtyckiej w Gdańsku odbyła się IX Gala Konkursu Nauczyciel Pomorza. Nagrody wręczał marszałek województwa pomorskiego Mieczysław Struk i członek Zarządu Województwa...

2024-10-21 10:39:37

NAJNOWSZE OKAZJE

NAJNOWSZE TUBONY

NAJNOWSZE GAZETKI

Dołącz do
swoich znajomych!