WOJSKO CZEKA

WOJSKO CZEKA

Trwa kwalifikacja wojskowa. Na terenie Powiatu Wejherowskiego dotyczy ona...
DOTACJE PRZYZNANE

DOTACJE PRZYZNANE

Wczoraj w ratuszu miejskim Prezydent Wejherowa podpisał z pierwszą grupą...
KRADZIEŻ KONIA

KRADZIEŻ KONIA

Okazuje się, że wszystko może paść łupem złodzieja. Ostatnio wejherowscy...
PROTESTY ROLNIKÓW

PROTESTY ROLNIKÓW

W dniach 20 – 21 lutego rusza kolejny ogólnopolski protest polskich...
DAR DLA SZPITALA

DAR DLA SZPITALA

Do Szpitala Specjalistycznego w Wejherowie trafiło osiem łóżek, które będą...
23
Piątek
Luty 2024
Loading...
Poprzedni Luty Następny
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
123
imieniny:
Damiana, Romana, Romany
Zgłoś wydarzenie Pokaż kalendarz
Strona główna » Nauka

GOTUJ Z VIPEM

2023-12-11 10:38:14

Po raz szósty w Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie odbył się konkurs kulinarny, w którym zaproszeni goście gotowali potrawy wspólnie z uczniami szkoły. W tym roku główną rolę w zmaganiach pełnił drób.

Do VI edycji konkursu "Gotuj z VIP-em" tradycyjnie zaproszony osoby znane ze swej działalności społecznej, samorządowej, artystycznej, kulturalnej, czy edukacyjnej. Jego specyfiką jest to, że startują w nim losowo dobrane pary, składające się z ucznia szkoły oraz któregoś z zaproszonych VIP-ów. Konkurs tradycyjnie odbywał się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.

Hasło przewodnie tegorocznej edycji konkursu brzmiało "Drób na świątecznym stole". Zadaniem par było wspólne przygotowanie, z wcześniej przygotowanych składników i półproduktów, potraw z drobiu.

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: szef Tomasz Jakubiak - Jakubiak Cooking (juror w MasterChef Junior), szef Philippe Abraham (właściciel restauracji Petit Paris w Sopocie), szef Sławomir Miotk – doradca kulinarny, szef Krystian Sosnowski (szef kuchni Hotel Skipper), Patryk Galewski (szef kuchni z projektu PaKa inne Garowanie). Na zakończenie, wszyscy uczestnicy konkursu, zostali nagrodzeni pamiątkowymi statuetkami i dyplomami.

Organizatorem konkursu był zespół gastronomiczny w składzie: Violetta Ginter, Sebastian Cichy, Zdzislawa Pocierznicka. Patronat nad konkursem objęło Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Drób na VI konkurs „Gotuj z VIP-em” dostarczyła firma Konkol Przetwórstwo Mięsa – Dariusz Konkol.

qrator

foto: Powiat Wejherowski



Przeczytaj również
W ramach cyklu edukacyjnego przybliżającego i popularyzującego historię Wejherowa, Muzeum Piśmiennictwa i Muzyki Kaszubsko-Pomorskiej zapraszana wykład o XIX-wiecznych wejherowskich wodociągach.

2024-02-04 14:53:22

Z cenną inicjatywą wystąpiła Miejska Biblioteka Publiczna w Wejherowie. Chętnym zaoferowała uczestnictwo w bezpłatnych zajęciach edukacyjnych. Oferta skierowana jest zarówno do uczniów...

2024-01-25 14:01:57

W Powiatowym Zespole Szkół nr 2 w Wejherowie uroczyście otwarto wirtualną strzelnicę laserową, w której młodzież w ramach zajęć edukacji dla bezpieczeństwa, będzie mogła zapoznawać się z bronią...

2024-01-18 10:36:54

NAJNOWSZE OKAZJE

NAJNOWSZE TUBONY

NAJNOWSZE GAZETKI

Dołącz do
swoich znajomych!