FINAŁ WOŚP

FINAŁ WOŚP

Znamy program wszystkich atrakcji jakie przygotował wejherowski sztab...
PIERWSZE ZAWODY

PIERWSZE ZAWODY

W miniony weekend kickboxerzy Wejherowskiego Stowarzyszenia Sportowego...
SPOTKANIE WYBORCZE

SPOTKANIE WYBORCZE

Wejherowo było kolejnym punktem na trasie kampanijnej podróży kandydata...
LIDER POKONANY

LIDER POKONANY

Nie byli faworytami, ale pokazali serce do gry, nieustępliwość i...
DRAMAT W SCHRONISKU

DRAMAT W SCHRONISKU

Pożar w schronisku dla zwierząt prowadzonym przez OTOZ Animals w Dąbrówce...
22
Środa
Styczeń 2025
Loading...
Poprzedni Styczeń Następny
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
imieniny:
Dominiki, Mateusza, Wincentego
Zgłoś wydarzenie Pokaż kalendarz
Strona główna » Nauka

GOTUJ Z VIPEM

2023-12-11 10:38:14

Po raz szósty w Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie odbył się konkurs kulinarny, w którym zaproszeni goście gotowali potrawy wspólnie z uczniami szkoły. W tym roku główną rolę w zmaganiach pełnił drób.

Do VI edycji konkursu "Gotuj z VIP-em" tradycyjnie zaproszony osoby znane ze swej działalności społecznej, samorządowej, artystycznej, kulturalnej, czy edukacyjnej. Jego specyfiką jest to, że startują w nim losowo dobrane pary, składające się z ucznia szkoły oraz któregoś z zaproszonych VIP-ów. Konkurs tradycyjnie odbywał się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.

Hasło przewodnie tegorocznej edycji konkursu brzmiało "Drób na świątecznym stole". Zadaniem par było wspólne przygotowanie, z wcześniej przygotowanych składników i półproduktów, potraw z drobiu.

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: szef Tomasz Jakubiak - Jakubiak Cooking (juror w MasterChef Junior), szef Philippe Abraham (właściciel restauracji Petit Paris w Sopocie), szef Sławomir Miotk – doradca kulinarny, szef Krystian Sosnowski (szef kuchni Hotel Skipper), Patryk Galewski (szef kuchni z projektu PaKa inne Garowanie). Na zakończenie, wszyscy uczestnicy konkursu, zostali nagrodzeni pamiątkowymi statuetkami i dyplomami.

Organizatorem konkursu był zespół gastronomiczny w składzie: Violetta Ginter, Sebastian Cichy, Zdzislawa Pocierznicka. Patronat nad konkursem objęło Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Drób na VI konkurs „Gotuj z VIP-em” dostarczyła firma Konkol Przetwórstwo Mięsa – Dariusz Konkol.

qrator

foto: Powiat Wejherowski



Przeczytaj również
Święty Mikołaj to nie tylko postać przynosząca prezenty dzieciom w dniu 6 grudnia. W tradycji polskiej głównie znany jest jako patron ubogich, a także uczonych. Na Pomorzu uznawany jest on także...

2024-12-03 08:30:59

Wyróżniający się działalnością artystyczną, sportową lub naukową uczniowie szkół ponadpodstawowych oraz studenci otrzymali Stypendia Starosty Wejherowskiego. Nagrody pieniężne mają zachęcić...

2024-11-14 11:02:25

W minionym tygodniu w Operze Bałtyckiej w Gdańsku odbyła się IX Gala Konkursu Nauczyciel Pomorza. Nagrody wręczał marszałek województwa pomorskiego Mieczysław Struk i członek Zarządu Województwa...

2024-10-21 10:39:37

NAJNOWSZE OKAZJE

NAJNOWSZE TUBONY

NAJNOWSZE GAZETKI

Dołącz do
swoich znajomych!