FINAŁ WOŚP
Znamy program wszystkich atrakcji jakie przygotował wejherowski sztab...2025-01-20
2025-01-19
LIDER POKONANY»2025-01-17
ZNOWU GRAMY»2025-01-12
SUKCESY WEJHEROWSKICH UCZNIÓW»2024-12-15
MŁODZI CROSFITOWCY»GOTUJ Z VIPEM
2023-12-11 10:38:14
Po raz szósty w Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie odbył się konkurs kulinarny, w którym zaproszeni goście gotowali potrawy wspólnie z uczniami szkoły. W tym roku główną rolę w zmaganiach pełnił drób.
Do VI edycji konkursu "Gotuj z VIP-em" tradycyjnie zaproszony osoby znane ze swej działalności społecznej, samorządowej, artystycznej, kulturalnej, czy edukacyjnej. Jego specyfiką jest to, że startują w nim losowo dobrane pary, składające się z ucznia szkoły oraz któregoś z zaproszonych VIP-ów. Konkurs tradycyjnie odbywał się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.
Hasło przewodnie tegorocznej edycji konkursu brzmiało "Drób na świątecznym stole". Zadaniem par było wspólne przygotowanie, z wcześniej przygotowanych składników i półproduktów, potraw z drobiu.
Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: szef Tomasz Jakubiak - Jakubiak Cooking (juror w MasterChef Junior), szef Philippe Abraham (właściciel restauracji Petit Paris w Sopocie), szef Sławomir Miotk – doradca kulinarny, szef Krystian Sosnowski (szef kuchni Hotel Skipper), Patryk Galewski (szef kuchni z projektu PaKa inne Garowanie). Na zakończenie, wszyscy uczestnicy konkursu, zostali nagrodzeni pamiątkowymi statuetkami i dyplomami.
Organizatorem konkursu był zespół gastronomiczny w składzie: Violetta Ginter, Sebastian Cichy, Zdzislawa Pocierznicka. Patronat nad konkursem objęło Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Drób na VI konkurs „Gotuj z VIP-em” dostarczyła firma Konkol Przetwórstwo Mięsa – Dariusz Konkol.
qrator
foto: Powiat Wejherowski
-
2024-12-03
-
2024-11-14
-
2024-10-21
2024-12-03 08:30:59
NAJNOWSZE OKAZJE
NAJNOWSZE TUBONY
NAJNOWSZE GAZETKI
swoich znajomych!
z innymi!